05 Oktober 2010

Maher Zain in Malaysia!

Setelah lama tak meng'update' blog ni, saya rasa teruja untuk mencoret sesuatu mengenai seorang penghibur Islam yang semakin memuncak namanya di seluruh dunia, Maher Zain  (MZ)! Alhamdulillah, MZ telah selamat tiba di Malaysia pada 4 Oktober 2010 dan bakal berdepan dengan jadual yang cukup padat sepanjang hampir 2 minggu di Malaysia. Paling dinanti adalah showcase MZ di Auditorium MBSA yang akan dilangsungkan pada 14-15 Oktober 2010. InsyaAllah saya akan hadir pada 15 Oktober. Tak sabar rasanya.

Baru sahaja mendengar interview eksklusif MZ di IKIM fm sebentar tadi. MashaAllah, rasa sangat kagum dengan perjalanan hidup dan perjalanan seni MZ. Very inspiring. Saya merasakan ramai peminat-peminat MZ di luar sana yang turut berasa sedemikian. Saya teruja untuk mengulas sedikit mengenai MZ berdasarkan pandangan saya mengapa lagu-lagu beliau sangat diminati dan nama beliau begitu pantas meniti di bibir peminat di seluruh dunia. 
 
 
My views:
  • Lagu-lagu dalam album Thank You Allah dinyanyikan dengan penuh jiwa dan tulus dari hati. Menyentuh jiwa dan tak boring untuk didengari.
  • Lirik untuk setiap lagu mudah difahami dan mendalam maksudnya. Mesej-mesej yang disampaikan sangat berkait rapat dengan realiti kehidupan manusia.
  • Vokal MZ yang mantap!
  • Menampilkan lagu-lagu R&B, pop dan tradisi yang 'easy listening' dan mempunyai melodi yang indah.
  • Kualiti rakaman yang terbaik!
  • Susunan muzik yang simple tetapi menarik dan sedap.
  • Video muzik MZ sangat kreatif, berkualiti dan benar-benar menyampaikan mesej dalam setiap lagu-lagunya.
  • Personaliti MZ yang humble dan punya aura tersendiri.
Mudah-mudahan MZ terus menghasilkan karya-karya hebat untuk menjadi alternatif hiburan umat Islam di seluruh dunia. InsyaAllah Devotees juga akan mencontohi MZ dalam memperjuangkan dakwah melalui seni. Doakan!

mmt: paling suka lagu 'for the rest of my life. =)

3 ulasan:

cahayaharumankasturi berkata...

salam'alayk

lagu maher zain best

maher zain malaysia ada tak?

Nurul Ain'z berkata...

salam alaik..
wahh..bestnyer lau dapat pegi jgk...
vokal MZ mantap..devo lak "terhebat":)

wardah_jannah berkata...

pin..pin..mitak lalu...
hehe...

salamualaik...ramai betoi suke for the rest of my life...egt kan pempuan je yg ramai minat..xsangka laki pon minat...

alangkah bgusnya if MZ perform kat area pantai timur...huhu..itu mustahil...

org lua da femes kat cni..devo bila lagi nak femes kat lua?? huhu..all da best!! ganbate~