27 Julai 2011

Ramadhan Ya Ramadhan

InsyaAllah kita semua bakal melangkah ke bulan yang penuh dengan kemuliaan dan keberkatan, bulan Ramadhan. Mudah-mudahan Ramadhan kali ini yang terbaik untuk kita. Semoga kita dapat merebut segala keistimewaan dalam madrasah Ramadhan untuk menjadi hambaNya yang lebih dekat denganNya.

Alhamdulillah, Devotees telah merakamkan sebuah lagu khas untuk mengalu-alukan kedatangan bulan mulia ini bertajuk Rindu Ramadhan. Lagu ini dicipta sepenuhnya oleh Abd Halim. Selamat mendengar dan menghayati lagu ini. Semoga bermanfaat dan memberi semangat untuk menyambut Ramadhan!






RINDU RAMADHAN

Yang tahu persiapkan diri
Yang rindu tak sabar menanti

Hadirnya setahun sekali

Keindahan yang tiada tara
Kemuliaannya tak habis dibicara
Penuh dengan limpahan maghfirah
Ya Ramadhan

Rindu...Aku rindu
Rindu pada kedatangan
Bulan yang padanya keberkatan (2x)

Ya Allah tolong sampaikan hajatku
Untuk berpanjangan
Nafasku hingga pengakhiran (2x)

Lirik/Lagu: Abd Halim Devotees


Terima kasih buat Hasbi Feelhoney yang memang kreatif menghasilkan video klip di atas. Share2 lah lagu ini dengan family dan kawan2 ye.


Oh ya, lagu ini juga boleh di download secara PERCUMA. Ya PERCUMA! Baik kan kitorang.hehe Klik saja link di bawah ni:


Download Rindu Ramadhan

Selamat beribadah di bulan Ramadhan!!

7 ulasan:

eyliamaisarah berkata...

all the best ye akhi mat ngan devotees...mmg best video kat atas..

bunbun berkata...

nice vocal ;)

::Cik Pija:: berkata...

comel lak abg2 devotees bergurau senda sambil makan2 kurma. :) thumbs up for the great video clip! :)

NUR FARIZA UMAIRA berkata...

betul3x.. video klip & lagu yg sgt best.. (:

http://fareesza.blogspot.com/2011/07/countdown-to-ramadhan-1432h.html

are_jah91 berkata...

salam ramadhan juga~~~~

Nur Ilyani berkata...

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan..Nice video..Moga Ramadhan ni memberi seribu makna buat kita..Ramadhan Kareem..Allahu Akram!

safirah berkata...

safirah:dengar lagu ni mcm nak nangis aje(nangis jugak.org gi korea pun nak nangis..hmm) sebabnya mmg dah terlalu rindu pada Ramadhan. Kalau dulu tak kisah sgt pun,mungkin dah 'tua' gamaknya kot.moga Ramadhan ini bakal memberi lebih bnyk tarbiyah kepada kita InsyaAllah.. ^_^v