05 April 2012

After 3 months..

Ya Allah, lamanya tak update blog ni. Dah bersawang2 dah, habuk pun dah tebal. Kena buat housekeeping dulu. Siapa nak tolong? hehe. Maaf ye kawan-kawan especially yang follow blog yang tak seberapa ni. Tak sangka dah ada 404 followers walaupun lama tak update. Kiranya azam nak rajin update blog untuk tahun ni belum lagi kesampaian, maklumlah kemalasan lagi kuat auranya, tambah-tambah lagi sekarang ni banyak sangat medium nak berkomunikasi kan. Ada facebook, twitter, instagram etc. So apa-apa nak share lagi senang dan simple kat medium-medium tu kan. Kalau blog ni kena buat karangan, so tu yang berat sikit nak mikio apa yang nak dikarang. Bab-bab karangan ni pun dah lama tinggal kan. Apapun, moga2 apa yang ada dalam blog ni dapat dikongsi dan bermanfaat untuk semua.

 "Malasnye nak update blog ni..." kata baby ;)

Anyway, how's life going on? Mudah-mudahan semuanya berjalan lancar, sihat, tenang, bahagia, gembira dan ceria. Sememangnya itulah yang kita sentiasa harapkan. Tapi hakikatnya perjalanan hidup ini tak pernah akan sunyi daripada masalah, musibah, stress, sakit dan macam-macam lagi yang menguji kesabaran dan keimanan kita. Apa jua yang mendatang, bersangka baiklah dengan Allah kerana ujian yang diturunkannya adalah tanda sayang Allah kepada kita. Kerana kadang-kadang kita terlupa dan terleka di kala senang & gembira, dan hanya mengingatiNya ketika susah & sedih. Peringatan untuk diri sendiri sebenarnya. Berserah dan bertawakkallah kepada Allah kerana hanya Dia yang mengetahui yang terbaik untuk kita dan berkuasa menentukan segalanya.

Jom amalkan doa-doa daripada Al-Quran di bawah ini, moga-moga hati sentiasa yakin dengan bertawakkal kepadaNya:



 Ok. Till next update (bila la tu). Assalamualaikum :)


mmt: Tolong bagi semangat sikit nak update blog ni. hehe.. Owh ini entry yang ke 100. Tahniah untuk saya! :P